Marissa Blom


Commis­sielid

Marissa Blom (1990), is geboren in Eindhoven, opgegroeid in Veldhoven en heeft voor haar studie journalistiek twee jaar in Tilburg gewoond. Sinds 2020 woont ze in Eindhoven. ‘Eigenlijk voelt het alsof ik mijn hele leven al in Eindhoven woon. Mijn middelbare school was in Eindhoven en al mijn vrienden woonde er ook, dus ik was er eigenlijk altijd.’

Het afgelopen jaar is Marissa afgestudeerd als journalist aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Haar ideale baan kwam tot dusver nog niet op haar pad. Ze werkt nu in een hotel in Eindhoven, waar ze het goed naar haar zin heeft.

Het liefst houdt Marissa zich bezig met onderzoeksjournalistiek. Met name sociaal-maatschappelijke onderwerpen waar mensen niet aan (willen) denken of die zelfs een beetje taboe zijn, vindt zij interessant. Ook de onderwerpen dierenwelzijn, klimaat en milieu en inclusie en diversiteit staan hoog op haar lijstje.

‘Ik merk dat mensen vaak wel iets goed willen doen voor dierenwelzijn en het klimaat, maar ze willen daarentegen niet weten wat er zo fout gaat. Daarom vind ik het belangrijk om dat kenbaar te maken. Voor het voorbestaan van de mensheid is het van groot belang dat we de omgang met dieren, mensen en het milieu veranderen.’

Op 18-jarige leeftijd ging Marissa’s stem meteen naar de Partij voor de Dieren. Niet veel later werd zij lid van de jongerenpartij PINK! waarvoor zij elk kwartaal meewerkte aan het magazine BRUL!. Hiervoor was zij (eind)redacteur, fotograaf en verzorgde zij de vormgeving.

In 2019 werd Marissa lid van de Partij voor de Dieren en niet veel later wilde zij zich actief inzetten voor de Eindhovense tak. Zij focust zich op dit moment vooral op de communicatie/socialemediakanalen.

Van haar hobby’s: schrijven, fotograferen en het creëren van content zou Marissa het liefst haar werk maken. Ook in de gemeenteraad komen deze vaardigheden volgens haar goed van pas. Als zij wordt verkozen in de gemeenteraad dan wil zij zich graag inzetten voor gelijkheid en voor een betere en gezondere leefomgeving voor alle inwoners.

‘‘Eindhoven is een innovatieve stad en zou voorop moeten lopen in de strijd tegen klimaatverandering en de biodiversiteitscrisis. Daarnaast moet Eindhoven vooruitstrevend zijn op het gebied van inclusiviteit, diversiteit, kunst en cultuur. Creativiteit en vrijheid zijn kernwaarden voor een open samenleving.’’

Marissa kookt ontzettend graag. Ze experimenteert graag met nieuwe, soms zelf bedachte, vegan recepten. Het lieft begint zij ooit haar eigen vegan lunchroom. Marissa vindt vooral leuk om mensen kennis te laten maken met de vegan keuken. Vooral de reacties naderhand maken haar blij. Volgens haar hebben veel mensen op voorhand een mening over vegan eten, als ze haar gerechten proeven dan hebben ze vaak niet eens door dat het vegan is.

‘Iedereen heeft bewust of onbewust een oordeel, de kunst is om er niet mee te veroordelen. Als je met elkaar in gesprek gaat en blijft, dan verandert je mening vaak. Over wat voor onderwerp dan ook.'

Video's met Marissa

Gerelateerd

Nieuws