Martijn Verhees


Commis­sielid

Martijn Verhees (1996), werd geboren in Eindhoven, groeide op in Sint-Oedenrode en verhuisde later naar Brandevoort (Helmond). Omdat hij veel vrijwilligerswerk in de stad doet en actief is voor de werkgroep van Partij voor de Dieren wilde hij in Eindhoven wonen. Daarom verhuisde hij in 2020 naar deze stad. Martijn heeft een opleiding natuur- en milieuonderzoek en -inspectie gevolgd en heeft daarvoor een opleiding tot hovenier afgerond. In het dagelijks leven werkt hij veel in de natuur en doet hij vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties.

Tijdens een Animal Rights March in Amsterdam, sprak Martijn met een aantal leden van Partij voor de Dieren en zij inspireerden hem om via de politiek voor zijn idealen op te komen.

‘Toen ik het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Dieren doornam, besefte ik dat ik het zo eens was met de inhoud. Ik had het zelf geschreven kunnen hebben.’

In 2019 werd hij lid van zowel Partij voor de Dieren als de jongerenpartij PINK!. Hij werd eigenlijk meteen actief voor de werkgroep en sinds 2020 is hij bestuurslid financiën bij de Brabantse afdeling van PINK!.

Martijn vindt het heerlijk om in de natuur te zijn. Naast wandelen geniet hij er ook van om ergens te gaan zitten zodat hij alles wat er om hem heen gebeurt in zichzelf kan opnemen. Hij leert het liefst elke dag dingen bij over onderwerpen die hem interesseren: als het maar iets te maken heeft met dier, natuur of milieu. Een andere grote hobby van Martijn is obstacle running.

Eindhoven is volgens Martijn een bijzondere stad om in te wonen, met mooie parken, veel unieke en bijzondere plekken en met steeds meer vegan horecagelegenheden. Daarentegen vindt hij het frustrerend dat er te weinig wordt gedaan aan de ecologische- en biodversiteitscrisis. Natuur en ecosystemen krijgen volgens hem niet de aandacht en prioriteit die ze verdienen. Als het aan Martijn ligt worden deze onderwerpen na de verkiezingen niet meer vergeten.

‘Ik zou graag zien dat Eindhoven zich beter inzet voor dieren, natuur en milieu. Naast de mens zijn ook dieren belangrijk en moet de intrinsieke waarde van de natuur erkend worden. Planten en dieren die vaak over het hoofd worden gezien verdienen het om niet vergeten te worden, deze soorten wil ik een stem geven.’


Video's met Martijn

Gerelateerd

Bijdragen Moties Vragen Nieuws
Bijdragen Moties Vragen Nieuws