Eerste motie is aange­nomen!


Carnivoor? Geef het door!

22 april 2022

Onze eerste motie "Carnivoor? geef het door!" is aangenomen. En dat is opmerkelijk!

Lees hier de motie "Carnivoor? Geef het door!"

Met de invoering van deze motie verleggen we de standaard. Het eten in het restaurant van het stadhuis (en bij evenementen die vanuit de gemeenteraad worden georganiseerd) is standaard* vegan of vegetarisch. Als je vlees of vis wil eten dan moet je dat van tevoren doorgeven.

In andere steden wordt al jaren gestreden voor deze motie, hier in Eindhoven fietsen we 'm er zo doorheen tijdens onze allereerste raadsvergadering. Dat ligt niet aan ons. De verkiezingen in Eindhoven lieten een groei zien van partijen die de klimaat- en natuurcrisis serieus nemen. Er is een kanteling gaande.

Tijdens de verkiezingscampagne herkende je bij de borrels achteraf gemakkelijk de vegetariërs en veganisten van verschillende partijen die bij het passeren van de frikandellen en bitterballen hun schouders ophaalden. Op dat moment besloten we er iets aan te doen. Het eerste wat wij gaan doen, als we gekozen zouden worden, is die standaard verleggen!

Maar met alleen de steun van veganisten en vegetariërs kom je er niet. Het is juist door de steun van de vleeseter, de omnivoor en de flexitariër dat dit een succes is geworden. Ook zij zien in dat een betrouwbare overheid in eerste instantie het goede voorbeeld moet geven. Als wij, als raad, ook maar iets willen verlangen van de Eindhovenaar op het gebied van duurzaamheid dan moeten we in eerste instantie zelf laten zien dat we tot duurzame verandering in staat zijn.

Uiteraard hoor en lees je dan dat dit betutteling is of hoor je andere kwalificaties van ontzettende teleurstelling en dwang. Wij hadden niets anders verwacht. Het kost wat tijd, maar uiteindelijk zal iedereen hier aan wennen.

Een eerste goede stap van onze slogan, zullen we maar zeggen: Verbeter de wereld, begin in Eindhoven!

Gerelateerd nieuws

Martijn Verhees en Marissa Blom geïnstalleerd als commissielid

Vandaag zijn Martijn Verhees en Marissa Blom beëdigd tot commissielid.Zij zullen de raadsleden versterken in verschillende co...

Lees verder

Eindhoven, roep de klimaat- en biodiversiteitsnoodtoestand uit

Eindhoven zou de klimaat- en biodiversiteitsnoodtoestand uit moeten roepen om een stem te geven aan dier en natuur. We moeten...

Lees verder

Wil je actief worden voor de partij of weten wat onze werkgroep doet?

    Werkgroep Eindhoven