Eindhoven, roep de klimaat- en biodi­ver­si­teits­nood­toe­stand uit


Opinie in het ED

3 mei 2022

Eindhoven zou de klimaat- en biodiversiteitsnoodtoestand uit moeten roepen om een stem te geven aan dier en natuur. We moeten ons aansluiten bij steden wereldwijd, die inmiddels een miljard inwoners vertegenwoordigen. Brainport kan niet achterblijven.

Het nadeel van deze crises is dat je de alarmbellen niet hoort. Uitsterving voltrekt zich in stilte en buiten ons zicht. Instortende populaties van insectensoorten waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt, nemen andere soorten in het ecosysteem met zich mee. Het ecosysteem waar de mens van afhankelijk is, nee, deel van uitmaakt. De natuur laat op haar manier luid van zich horen, maar we luisteren niet. Sterker nog, de meesten van ons weten niet eens hoe.

De gemeenteraad gaf deze week het goede voorbeeld door in de eigen organisatie van een vegetarisch en veganistisch menu de standaard te maken. Wij hebben goede hoop dat Eindhoven koploper wordt op het gebied van klimaat en biodiversiteit.


Gerelateerd nieuws

Eerste motie is aangenomen!

Onze eerste motie "Carnivoor? geef het door!" is aangenomen. En dat is opmerkelijk! Lees hier de motie "Carnivoor? Geef het ...

Lees verder

Krimp de luchtvaart

Lees verder

Wil je actief worden voor de partij of weten wat onze werkgroep doet?

    Werkgroep Eindhoven