Rondvraag: Pride month: Always go for the rainbow


Menings­vor­mende verga­dering

Indiendatum: mrt. 2023

Geacht college,

Eindhoven gaat op 10 juni 2023 met stichting Queer 040 en COC Eindhoven en regio de eerste Eindhovense ‘Pride Walk’ organiseren. Middels deze stoet vraagt de gemeente samen met de gemeenschap aandacht voor meer acceptatie en zichtbaarheid van de LHBTIQ+ gemeenschap. Deze Pride Walk is onderdeel van de Pride-maand die georganiseerd wordt door Queer 040. Een mooie ontwikkeling die kan bijdragen aan een veiliger en inclusiever Eindhoven. Eindhoven is sinds 2012 al een regenbooggemeente. Met een regenboogakkoord en regelmatig contact met de LHBTIQ+ gemeenschap probeert de gemeente hier gehoor aan te geven. Daarnaast worden er activiteiten zoals net werd benoemd gestimuleerd. Echter denkt de Partij voor de Dieren dat er een constante vraag is naar deze zichtbaarheid en acceptatie. Een regenboogpad is een mooi middel om aandacht te vragen voor diversiteit en acceptie van LHBTIQ+ leden en geeft een signaal af dat iedereen zichzelf mag zijn.

De Partij voor de Dieren heeft naar aanleiding hiervan de volgende vragen:

1. Kunnen we ter opening van de Pride Month een regenboogpad laten aanleggen in het centrum van de stad?

2. Vindt de wethouder dat het huidige regenboogsymbool bij de Kruisstraattunnel het regenboogsymbool voldoende in het straatbeeld brengt van Eindhoven?

3. Uit eerder contact met het college bleek dat verkeersveiligheid een belangrijke afweging is voor het al dan niet plaatsen van een regenboogpad, gelet hierop en op de zichtbaarheid, zou Stratumseind een ideale plek zijn ook omdat dit direct kan worden geïntegreerd in de nieuwe bestrating, hoe staat de wethouder hier tegenover?

4. Indien de wethouder hier negatief tegenover staat is de wethouder dan wel bereidt om tijdens Pride month een tijdelijk regenboogpad aan te leggen?

De leden van de raad en/of commissie,

Eloy Overvelde, commissielid PvdD

Interessant voor jou

Raadsvragen: Dierenleed van CSI Eindhoven voor goed verleden tijd?

Lees verder

Rondvraag: Alleen legaal vliegen

Lees verder

Help mee aan een betere wereld

    Word lid Doneer