Onzichtbare bomen bij de Hofdijk­straat?


Bestem­mingsplan

17 mei 2022


β€œHet enige groen dat aanwezig is betreft wild gegroeide struiken, en onkruid.” Staat geschreven in het bestemmingsplan van de Hofdijkstraat.

Wij zijn eens gaan kijken, en we komen tot hele andere conclusies. Ik kan het iedereen aanraden er eens te gaan kijken. Er staan verschillende hoge bomen. Waarvan we ons niet kunnen voorstellen hoe deze gemist kunnen zijn.

Toegegeven, het zijn bomen met takken tot de grond; zoals bomen er van nature uit zien. Geen houten palen, met bovenaan een bolletje groen, zoals ze in Eindhoven bijna allemaal kunstmatig gesnoeid zijn, naar het beeld van een kindertekening. Laten we er dus maar vanuit gaan dat de bomen per ongeluk, en niet met opzet, als metershoge struiken zijn aangezien.
Ik ben benieuwd naar de reflectie van de wethouder.

In het document valt vervolgens te lezen: β€œDaarnaast groeit er veel onkruid rondom het plangebied. Kortom het aanwezige groen heeft geen betekenisvolle waarde”.

Ten eerste: onkruid is een interpretatie.

Ten tweede: Het aanwezige groen heeft wel degelijk een betekenisvolle waarde.

Maar als bomen als struiken worden aangezien, hechten wij niet veel betekenisvolle waarde aan deze duiding.

Daarnaast zijn wij ook hier van mening dat bij dit project de belangen zorgvuldig moeten worden afgewogen, en wij vinden dat de woonkwaliteit van omwonenden en de aanwezig natuur hier niet opzij moeten worden geschoven om aan de bouw doelstelling te voldoen die Eindhoven zichzelf heeft gesteld, waarvan iedereen kan aanvoelen dat het niet gaat lukken zonder grote offers van de leefbaarheid en duurzaamheid.